आलुतामा | |
INGREDIENTS | |
आवश्यक सामग्री
आलु उसिनेको २००- ग्राम
तामा १०० ग्राम
बोडी उसिनेको ५० ग्राम
सुकेको प्याज चप ५० ग्राम
हरियो धनिया चप २ ठुलो चम्चा
अदुवा लसुन १ ठुलो चम्चा
नुन खुर्सानीको धुलो बेसार, जिरा धुलो , गरम मसाला र तेल आवश्यकता अनुसार।
| |
METHOD | |
बनाउने तरिका
उसिनेको आलुलाई सानो सानो टुक्रामा काट्ने
कराईमा तेल तताउने र प्याज फुराउने
प्याज खैरो भएपछि काटेको आलु र बोडी राखी बेसार हाल्ने
२-३
मिनेटपछि अदुवा लसुन, नुन, खुर्सानीको धुलो, जिरा धुलो, गरम मसाला हाली
चलाउने र सुख्खा भएपछि अलिकति पानी हाल्ने अनि केहि समयपछि काटेको तामा,
धनिया र आवश्यकता अनुसार पानी हाली १५-२० मिनेट पकाउने ।
|
Comments
Post a Comment